Людям з порушення зору Звичайна версія

ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» припинено виплати гарантованого відшкодування вкладникам та завершено ліквідаційну процедуру

22.09.2021

20 вересня 2021 року рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) № 960 затверджено ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» (далі – ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА»).

Відповідно до приписів частини третьої статті 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) Фонд гарантування припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Разом з тим, згідно з частиною третьою статті 53 Закону з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною. 

У зв’язку з цим Фонд гарантування повідомляє про припинення 20 вересня 2021 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» та завершення ліквідаційної процедури банку.

У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» отримано 3 763,4 млн грн, що становить 96,3% від загальної гарантованої суми.

Водночас, інформуємо, що відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Разом з тим, у зв’язку із затвердженням ліквідаційного балансу банку та ухвалення остаточного звіту про виконання ліквідаційної процедури Фонд гарантування закрив накопичувальний рахунок ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА». З огляду на це реквізити накопичувального рахунку банку не дійсні і платежі на них не приймаються.

Довідкова інформація за номерами «Гарячої лінії» Фонду гарантування: 

  • 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України),
  • 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку).