Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредитний портфель банку «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» знову буде виставлений на аукціон 21 травня

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» (далі - Банк). Торги пройдуть 21 травня 2021 року на майданчику EP Liquid. Організатор торгів – ТОВ «ЕКСІТО ПАРТНЕРС І КОЕН УКРАЇНА», що є дочірньою компанією одного зі світових лідерів з продажу активів і залучене Фондом в якості міжнародного консультанта.

Пул активів складається з 42 прав вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами. Частина кредитів знаходиться у заставі Національного банку України. Активи у складі пулу пов’язані з одним власником – акціонером Банку. Зокрема, п’ять найбільших позичальників, чия частка становить 23% номінальної вартості кредитного портфелю, є пов’язаними особами.

Станом на 1 квітня 2021 року всі позичальники – діючі підприємства, окрім одного – банкрута. Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу – 20,7 млрд грн. Із них 62% становить тіло кредиту, а 38% нараховані, але не отримані відсотки. За усіма кредитами вилучені документи в ході кримінального провадження.

У забезпеченні за кредитами – нежитлова та комерційна нерухомість загальною площею близько 77 тис кв м, сільськогосподарські товари та обладнання. Об’єкти нерухомості розташовані переважно в Івано-Франківську, Львівській, Сумській, Чернігівській та Луганській областях. Балансова вартість усього забезпечення – 91,3 млн грн.

Раніше всі ці активи уже виставлялися на продаж – індивідуально та двічі у складі пулу, з  поступовим зниженням ціни на 80%, однак поки не були придбані.

Початкова ціна лоту – 740 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро.

Участь у торгах можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Для цього необхідно завчасно зареєструватися згідно з правилами аукціону. Всі кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Детальніша інформація про лот EPCU042021 та умови участі в аукціоні представлені на сайті Фонду за посиланням. Ознайомитися з більш повною інформацією про активи, в тому числі конфіденційною і такою, що містить банківську таємницю, можна після підписання договору щодо нерозголошення таких даних.