Людям з порушення зору Звичайна версія

Судді, який заборонив ліквідацію неплатоспроможного банку «Фінансова ініціатива», загрожує звільнення

06.03.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ. За результатами розгляду скарги Фонду гарантування вкладів призначено найсуворіше дисциплінарне стягнення судді Господарського суду м. Києва Л. Д. Головатюку - подання про звільнення з посади. Відповідне рішення ухвалено 27 лютого 2019 року Третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, цей суддя у жовтні 2015 року, під час здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» виніс ухвалу про заборону ліквідації цього банку. Внаслідок ухвалення згаданого судового рішення Фонд дотепер не може перейти до наступних етапів виведення банку з ринку – розпочати його ліквідацію, продаж майна і, відповідно, погашення заборгованості перед кредиторами.

Згаданою ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.10.2015 для забезпечення позову у справі №910/26664/15 заборонено членам виконавчої дирекції Фонду та іншим особам вносити пропозиції до Національного банку України та ухвалювати рішення щодо ліквідації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» та/або відкликання його банківської ліцензії.

При цьому, Господарським процесуальним кодексом України чітко передбачено, що не допускається забезпечення позову у справах, відповідачем у яких є неплатоспроможний банк або Фонд шляхом заборони відповідачу вчиняти певні дії.